(video) Volkswagen a început livrările noului ID.4 în Europa. Cât costă în Germania cel mai ieftin model

De vinerea trecută, primii clienți din Germania ai noului VW ID.4 și-au ridicat personal maşinile complet electrice. Acestea au fost predate simultan în centrele de livrare de la fabrica transparentă din Dresda și Autostadt din Wolfsburg.

Mii de alți clienți urmează pe listă, compania planificând să livreze aproximativ 150.000 de exemplare în întreaga lume în acest an. Până la sfârșitul lunii februarie, 23.500 de comenzi fuseseră deja primite pentru acest model în toată Europa – în ciuda faptului că mulți dealeri erau închişi și înainte de lansarea pe piața germană.

https://www.youtube.com/watch?v=YeY_OEwNpGY

Amintim că bateria pentru ID.4 este disponibilă inițial în două capacităţi: pe modelele în echipare Pure, City şi Style este una de 52 kWh, care asigură o autonomie de până la 346 km (WLTP). În celelalte modele (Pro, Life, Business, Family, Tech, Max), bateria are o capacitate de 77 kWh și oferă autonomii de până la 522 km (WLTP). În funcţie de baterie şi modelul maşinii încărcarea se poate face rapid cu o putere de până la 125 kW.

Bateria este poziționată sub habitaclu, asigurând un centru de greutate scăzut și o distribuție echilibrată a sarcinii pe osii. Roțile mari, cu diametrul de până la 21 inci, evidențiază natura sportivă a SUV-ului electric. Cu o gardă la sol de minim 16 cm, face față și terenului ușor off-road.

Singurul motor electric, care este situat pe puntea spate, este disponibil în trei versiuni de putere. Pe ID.4 Pure, ID.4 City și ID.4 Style livrează 148 CP/220 Nm sau, la cerere, 170 CP/310 Nm. Toate celelalte modele (Performance) au o putere de 204 CP/310 Nm, ceea ce înseamnă că pot accelera de la 0 la 100 km/h în 8.5 secunde. Toate variantele ID.4 ating o viteză maximă limitată electronic de 160 km/h. 

Un model emblematic sportiv cu un sistem de tracțiune integrală, respectiv cu două motoare, va urma în cursul anului 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=AQPVZPZqtJM

După cum am notat anterior, ID.4 va intra pe piaţă cu nouă modele preconfigurate. Fiecare dintre ele (în afară de ID.4 Pure și ID.4 Pro) vin la bord cu diferite pachete care reunesc cele mai populare opțiuni. Această strategie face ca oferta să fie transparentă pentru clienți și permite fabricii din Zwickau să construiască și să livreze mai rapid mașinile. Vânzările au început deja. Clienţii din Germania pot solicita o subvenție de 9.000 de euro (net) pentru toate modelele (pentru comparaţie, o subvenţie similară în România valorează în jur de 10.000 de euro).

Motorul electric de pe ID.4 Pure, ID.4 City și ID.4 Style oferă 148 sau 170 CP în funcție de configurația aleasă de client. Bateria compactă și relativ ușoară are un conținut net de energie de 52 kWh. Modelul entry-level este ID.4 Pure, care este echipat cu toate caracteristicile de bază. Prețurile pentru acest model vor începe de la 36.950 de euro în Germania. ID.4 City (de la 40.170 de euro) vine cu pachetul Comfort și pachetul Infotainment. ID.4 Style (de la 44.555 euro) include și pachetul Design, pachetul Comfort Plus și pachetul Assist.

Toate celelalte modele preconfigurate folosesc bateria de 77 kW cu motorul electric care furnizează 204 CP. Noul ID.4 Pro (de la 44.450 euro) părăsește linia de producție cu toate caracteristicile de bază. ID.4 Life (de la 47.020 euro) are aceleași pachete ca ID.4 City. Modelul ID.4 Business (de la 51.005 euro) vine cu pachetele suplimentare Design şi Assist, iar ID.4 Family (de la 52.205 euro) este, de asemenea, echipată cu dotările şi caracteristicile din pachetul Design Plus și pachetul Comfort Plus.

ID.4 Tech (de la 55.410 euro) și ID.4 Max (de la 58.940 euro) sunt cele mai valoroase deocamdată. Ambele vin standard cu 204 CP. În comparație cu ID.4 Family, ID.4 Tech vine și cu pachetul Infotainment Plus, pachetul Assist Plus și pachetul Interior Style Plus. Iar ID.4 Max vine, de asemenea, cu toate cele patru pachete – Design, Infotainment, Comfort și Assist – în versiunea Plus, în fiecare caz. Totodată, există pachetul Sport Plus, Interior Top Sport Plus și o pompă de căldură (opțiune pentru toate celelalte modele în afară de ID.4 Pure și ID.4 Pro).

În România se poate comanda deocamdată doar modelul ID.4 Pro Performance cu 204 CP. Preţul de start este de 43.840 de euro.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-premiera-noile-vw-id-4-crozz-si-id-4-x-alegerea-iti-apartine/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/