(foto) Vă mai amintiți de această Toyota Supra A80? Doar 621 au fost produse și unul e în Moldova! Află cum a fost restaurat şi ce putere are acum

Am intrat în posesia unor detalii interesante despre un exemplar Toyota Supra A80 care este de câteva luni în ţara noastră şi a fost observat pentru prima dată în toamna lui 2020. Coupeul sport nu este unul simplu, ci dintr-un lot limitat la doar 621 de exemplare, însă ar mai fi câteva detalii care îl fac special.

Automobilul din imagini este o Toyota Supra Turbo în specificaţie britanică, produsă în 1993 şi despre care se crede că este din primul lot livrat în Marea Britanie. Proprietarul, un moldovean, nu numai că a ţinut să o restaureze, ci şi să-i facă o serie de upgrade-uri.

Coupeul cu aproape 182.000 de km la bord a suferit o revopsire completă a caroseriei în nuanţa Red Renaissance 2.0, cea din paleta noii generaţii GR Supra. Însă înainte de aceasta partea sa inferioară a fost restaurată şi tratată anti coroziv. Pentru contrast are câteva elemente de culoare neagră, inclusiv fundalul farurilor.

Interiorul a fost recondiţionat complet, pielea fiind readusă la culoarea şi aspectul original, printre altele. S-au înlocuit levierul cutiei de viteze şi maneta frânei de mână cu unele noi originale. La vârsta sa, posesorul mai menţionează că sistemul cruise control încă funcţionează perfect.

Suspensia şi frânele au fost la fel restaurate ori renovate după necesitate. Mai dispune de o cutie de viteze automată resetată, care este cuplată la un motor 2JZ-GTE, care generează acum circa 610 CP, aproape dublu decât o făcea unitatea stoc. Pentru aceasta a fost nevoie de înlocuit pistoanele, bielele, injectoarele, pompa de combustibil, colectorul de evacuare, turbo compresorul, intercooler-ul şi alte elemente.

Nu putem să nu scoatem în evidență și jantele XXR 521 care sunt încălțate cu anvelope ce au o mărime de 235/40 R18 pe puntea din față și 265/35 R18 pe cea din spate.

În format stoc, o astfel de maşină poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în aproximativ 5.0 secunde, în drum spre o viteză maximă de 250 de km/h. Nu excludem că dinamica exemplarului din imagini s-a schimbat spre bine, estimând că poate face sprintul în sub 4.0 secunde.

Vă reamintim că generația a patra Toyota Supra A80 este una dintre cele mai căutate de către pasionații de mașini sportive japoneze, chiar și la aproape 30 de ani de când a ieșit de pe linia de asamblare.

Mai multe fotografii cu mașina le găsiți în galeria de mai jos.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/