Președinta Maia Sandu anunță că va sesiza Curtea Constituțională pentru inițierea procedurii de dizolvare a Parlamentului

Anticoruptie.md
29/03/2021

După consultările de luni cu Partidul Șor și cu PSRM, președinta Maia Sandu anunță că va sesiza Curtea Constituțională (CC) pentru a fi constatate circumstanțele privind dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern după două încercări, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut trei luni. Consider că sunt întrunite circumstantele legale pentru dizolvarea Parlamentului. Mai mulți deputați din actualul Parlament încearcă să ne convingă de grija lor față de cetățeni, dar legile pe care le votează sunt împotriva cetățenilor. Unii deputați promovează judecători care au neîndreptățit mulți oameni și au prejudiciat bugetul statului. Acești deputați se opun programelor de asistență externă. În ultimele trei luni, acești deputați au luat decizii în scop propriu. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră. Am decis să sesizez CC pentru constatarea circumstanțelor constituționale pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat Maia Sandu.

Anticoruptie.md
29/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii