fbpx

Pentru prima dată în ultimele șase luni, în Londra nu s-a înregistrat niciun deces din cauza COVID-19

Nu au fost raportate decese în Londra din cauza COVID-19 pentru prima dată în ultimele șase luni, arată cifrele oficiale, potrivit BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un medic citat de BBC a declarat că este „o etapă fantastică”, dar că „suntem departe de a ne întoarce la normal”. În aprilie anul trecut, în Londra au fost înregistrate aproximativ 230 de decese pe zi din cauza coronavirusului.

Londra a fost epicentrul primului val al pandemiei anul trecut, 12% din totalul deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie fiind înregistrate aici. Peste 30 de milioane de britanici au fost vaccinați, peste 3,5 milioane de adulți primind deja a doua doză.

Vaccinurile ar fi trebuit teoretic să pună capăt stării de urgență pandemice, să nuanțeze în roz finalul unui an extrem de întunecat. Însă filmul acela a început să ruleze cu încetinitorul. Peste 50% din adulții britanici au fost inoculați cu cel puțin o doză de vaccin, iar rata spitalizărilor s-a prăbușit. Cu toate acestea, în mod straniu, miniștrii au devenit dependenți de expansiunea restricțiilor asupra libertății, arată o analiză a The Financial Times.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button