/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția „Pentru Moldova”, după ce Maia Sandu a sesizat Înalta Curte: O decizie luată în baza ambițiilor politice

29 martie 2021, ora 19:39

Partidul „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au venit cu o reacție, după ce Maia Sandu a anunțat despre inițierea procedurii de dizolvare a Parlamentului. Reprezentanții platformei consideră că decizia șefei statului este „una luată în baza ambițiilor politice și nu a rațiunii, o decizie dictată de propriile orgolii și mai puțin de interesele actuale ale țării și cetățenilor”.

„Constatăm, cu regret, că doamna Maia Sandu nu a abandonat discursul electoral, este în continuare partizanul unui singur partid politic, iar jocul pe care îl face de câteva luni a adus țara pe malul prăpastiei. Criza politică a blocat buna funcționare a verigilor puterii, în special învestirea unui guvern cu mandat deplin. Maia Sandu a insistat asupra candidaturilor unor premieri pe care nici propriul partid nu-i susține. Acest comportament aduce grave atingeri statului Republica Moldova. Este cinic să faci asemenea jocuri egoiste pe timp de pandemie, când zeci de oameni mor zilnic din cauza COVID-19. Considerăm că președintele Maia Sandu a tras nejustificat de timp, a mimat consultările cu fracțiunile parlamentare și a reprezentat exclusiv interesele Partidului Acțiune și Solidaritate, formațiune care a propulsat-o în funcția de președinte”, se arată într-un comunicat al platformei.

Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” au reiterat că în Parlament există o majoritate parlamentară, care a desemnat un candidat pentru funcția de prim-ministru. Reprezentanții platformei consideră că Înalta Curte trebuie să analizeze situația și contextul pandemic al crizei în care ne aflăm. Potrivit lor, cel mai important e să aplice corect norma constituțională.

Amintim că reprezentanții din partea Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și Partidului „Șor”, care au participat astăzi la consultări cu șefa statului, au declarat că au confirmat încă o dată existența majorității parlamentare, care are înaintat deja un candidat la funcția de premier – Vladimir Golovatiuc.

Anterior, Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor s-a pronunțat împotriva declanșării alegerilor parlamentare anticipate, votând în Parlament o declarație în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram