/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Forfotă în plină noapte la portul Giurgiulești. Mai multe camioane ce ar fi încărcate cu grâu au fost blocate

29 martie 2021, ora 22:06

Forfotă în plină noapte la portul Giurgiulești. Mai multe camioane ce ar fi încărcate cu grâu au fost blocate. Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a anunțat că un agent economic încearcă să exporte ilegal grâul din rezerva de stat.

„Statul are semnat cu un act cu un agent economic pentru păstrarea rezervei de stat. Acest agent economic are practic un contract preferențial. Poate să înnoiască rezervele pentru a le vinde. Vând acum cereale cu obligația că în toamnă vor întoarce în rezerve aceeași cantitate. Sunt sigur că nu au o hotărâre de Guvern în acest sens”, a spus Vasile Costiuc.

Acesta a declarat că a blocat intrarea în portul Giurgiulești din motiv că se încearcă să fie exportate ilegal până la cinci mii de tone de cereale. Vasile Costiuc a mai spus că mâine în port este așteptată o navă în care să fie încărcat grâul.

La fața locului au fost dislocați mai mulți polițiști. Un comisar i-a solicitat lui Vasile Costiuc să nu blocheze circulația camioanelor. De asemenea, mai mulți cetățeni care locuiesc în preajmă au venit să asiste la cele întâmplate.

Ministrul Agriculturii a anunțat luni că Republica Moldova este asigurată cu grâu și nu există temei de îngrijorare în rândul populației. Cu o astfel de declarație a venit Ion Perju, după ce președinta Maia Sandu a cerut Guvernului să impună restricții privind exportul de grâu din rezervele de stat, iar vice-președintele Parlamentului Alexandru Slusari a anunțat că subiectul va fi discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Pe 27 martie, Vasile Costiuc a postat un alt clip video în care a declarat că camioane încărcate cu grâu din rezerva de stat au fost duse în portul Giurgiulești pentru a fi exportate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram