/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ În plină pandemie, poliția susține că este înțelegătoare în raport cu abaterile din biserici

missing
29 martie 2021, ora 22:57

Au refuzat să respecte regulile, dar s-au ales doar cu… preîntâmpinări din partea poliției. Este vorba despre zeci de enoriași, care au mers, ieri, la slujbă, la biserica ”Sfânta Fericită Maică Matrona” din sectorul Buiucani din Capitală. Acolo, preotul i-ar fi alungat din lăcaș pe creștinii care purtau mască de protecție anti-covid. Oamenii legii anunță că s-au autosesizat, dar nu spun nimic de amenzi. În schimb, susțin că încearcă să fie… înțelegători.

Însă nici vorbă despre amenzi, și asta deși echipa TV8 a surprins, duminică, în jur de 50 de persoane, în biserică, care nu purtau măști și nu respectau distanța socială. Poliția, în schimb, încearcă să fie… înțelegătoare.

Serviciul de presă al Poliției Capitalei ne-a declarat că, pe aceast caz, a fost totuși pornită o procedură contravențională, iar toate circumstanțele urmează să fie stabilite. Am încercat să obținem un comentariu și de la reprezentanții Mitropoliei, însă responsabilii ne-au închis telefonul.

Pe parcursul săptămânii trecute, în Capitală, oamenii legii au întocmit 674 de procese contravenționale pentru nerespectarea regulilor de combatere a noului tip de coronavirus. 34 dintre ele au fost pe numele unor agenți economici.

Totodată, polițiștii susțin că au vizitat și lăcașurile sfinte, pentru a atenționa credincioșii să respecte regulile antiepidemice, însă nu oferă detalii, dacă au amendat măcar vreo persoană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram