‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleLituanienii, în vizită în Moldova pentru a cumpăra soia, mazăre și alte produse eco

Lituanienii, în vizită în Moldova pentru a cumpăra soia, mazăre și alte produse eco

‹ adv ›
‹ adv ›

Reprezentanţii unei importante companii lituaniene, parte a unui lanţ european pentru livrări de produse şi servicii ecologice, efectuează în perioada 28 martie – 1 aprilie o vizită de afaceri în ţara noastră, pentru a stabili relaţii comerciale pe termen lung cu Asociaţia Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA).

Agenda vizitei include întâlniri cu doi producători agricoli membri ai asociaţiei, cu echipa MOVCA, deplasări în teren la unităţi de producere şi comercializare, precum şi cu alţi protenţiali parteneri de afaceri.

Pentru început, oaspeţii şi-au manifestat interesul de a procura: mazăre galbenă, soia, porumb, floarea-soarelui şi alte produse agroalimentare sau furajeze certificate sub aspect ecologic.

Vizita survine în urma contactelor stabilite în contextul participării la expoziția internațională Biofach, desfăşurată online în februarie 2021.

La expoziţie au participat reprezentanţi ai echipei MOVCA, 10 producători agricoli ecologici membri ai asoicaţiei care şi-au expus mărfurile şi serviciile, precum şi alte 20 de întreprinderi cu statut de invitaţi.

Prezența MOVCA la expoziția din acest an a fost posibilă datorită susținerii de către USAID a CNFA prin programul Farmer-to-Farmer.

‹ adv ›

Compania din Lituania desfăşoară deja colaborări similare cu parteneri din Ucraina, Kazahstan, Belarus şi Federaţia Rusă şi efectuează livrări de produse şi servicii agroalimentare şi furajere ecologice în Lituania, Germania şi Olanda.

Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova este o asociaţie patronală neguvernamentală care pledează pentru agricultura ecologică şi produse agroalimentare ecologice în Republica Moldova. Membrii asociaţiei sunt producători agricoli, procesatori, asociaţii de fermieri, distribuitori, importatori, exportatori, consultanţi, organisme de certificare, vânzători, consumatori etc.

Cei interesaţi, pot contacta: Victoria Ceban, director executiv MOVCA, 078 315 587, [email protected], www.movca.md.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii