Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Veste bună pentru cetățenii români…

Veste bună pentru cetățenii români din R. Moldova, înscriși în lista de așteptare sau programați pentru vaccinarea cu Pfizer

345.150 doze de vaccin Pfizer sosesc luni, 29 martie, în România, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele de vaccinare din șapte orașe mari din România.

-Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

Până în acest moment, România a recepționat 2,518 milioane de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar ,.318 milioane au fost deja utilizate pentru imunizarea populație. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Începând cu data de 15 martie, cetățenii români din R. Moldova pot merge în România pentru a se vaccina împotriva COVID-19, fără a fi nevoiți să stea în carantină. Persoanele imunizate în România nu sunt obligate să respecte regimul de autoizolare nici când revin în R.Moldova.

Pentru a se vaccina în România moldovenii care dețin cetățenia română trebuie să se înscrie pe Platforma națională de vaccinare din țara vecină.

Sâmbătă, 27 martie, România a trimis în R. Moldova de 50,4 mii de doze de vaccina Astra Zeneca, cu titlul de donație. Anterior, alte 21,6 mii de doze de același vaccin au ajuns în R. Moldova.