Premierul Armeniei a anunțat că va demisiona în aprilie pentru a putea provoca alegeri parlamentare anticipate

by D M
Distribuiti mai departe...

Premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, a anunțat că va demisiona în luna aprilie a acestui an pentru a putea provoca alegeri parlamentare anticipate. Pashinyan a declarat despre acest lucru la o întâlnire cu locuitorii regiunii Armavir. Potrivit acestuia, pasul este unul formal și va fi făcut „nu pentru a pleca, ci pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate”.

Potrivit legislației armene, alegerile parlamentare anticipate pot fi provocate în urma a două tentative eșuate ale deputaților de a alege un nou șef de Guvern, scrie RIA Novosti

Opoziția a cerut demisia lui Pashinean după ce acesta a semnat acordul de încetare a focului în Carabahul de Munte. În cadrul acordului, Azerbaidjanul păstrează câștigurile teritoriale obținute în lupte, inclusiv al doilea oraș al enclavei, Shusha, pe care armenii îl numesc Shushi. Forțele armene etnice au renunțat la controlul unei serii de alte teritorii. În cadrul aceluiași acord, soldații ruși de menținere a păcii vor rămâne cel puțin cinci ani de-a lungul frontului în Nagorno-Karabakh și într-un coridor între regiune și Armenia, extinzând amprenta militară a Moscovei în regiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.