(video) Mercedes-Benz dezvăluie interiorul futuristic al lui EQS! Planșă de bord dominată de monitoare și memorie operativă de 24 GB

Mercedes-Benz este pe cale să anunțe una dintre cele mai așteptate premiere auto din acest an, noul EQS – nava amiral printre modelele electrice ale mărcii. Iar drept dovadă că marele anunț este aproape, germanii au publicat în această dimineață primele fotografii oficiale cu interiorul noului EQS. Vânzările noului model ar putea începe în luna august.

Mercedes-Benz Vision EQS – prototipul care a fost lansat în 2019 la Frankfurt

Noul Mercedes-Benz EQS va fi construit pe noua platformă modulară care va sta la baza mai multor modele de lux electrice ale mărcii. Germanii țin să ne convingă că noul EQS nu este un S-Class electric și că designul celor două modele se va deosebi mult.

Dar să revenim la interiorul lui EQS, care se deosebește foarte mult de ceea ce am văzut pe prototipul său. Desigur că piesa de rezistență este noul sistem multimedia MBUX Hyperscreen care transformă planșa de bord al modelului într-un ecran imens.

De fapt, în versiunea maximă de echipare, un total de trei monitoare vor putea fi încorporate în planșa de bord, ce vor funcţiona utilizând opt procesoare. Memoria operativă a sistemului este de 24 GB, în timp ce viteza de transmitere a datelor va fi de 46.4 GB/s.

Mașina care va interacționa cu toate simțurile umane

Un lucru interesant la noul Mercedes-Benz EQS este că acest model a fost gândit astfel încât să poată interacționa cu toate simțurile umane, fie că vorbim despre vedere, auz, miros sau simțul haptic.

Pe partea de miros, aflaţi că interiorul lui EQS va fi purificat de un sistem complex de filtre ce vor utiliza până la 600 de grame de cărbune activat. Astfel până la 99.65% din particulele nocive nu vor fi lăsate să pătrundă în interior, iar ca aerul de la interior să aibă un miros frumos, acesta va fi parfumat.

Continuând mai departe, ecranul central și cel aflat în fața pasagerului din dreapta sunt dotate cu un total de 12 actuatoare amplasate în spatele ecranelor tactile și care au scopul să ofere un feedback haptic utilizatorilor de fiecare dată când vor selecta o comandă.

Mercedes-Benz a pus un accent foarte mare şi pe lumina ambientală care va scoate în evidență frumusețea interiorului de pe noul EQS. La apropierea de automobil, șoferul va fi întâmpinat de mesaje acustice, pe când în interior sistemul audio Burmester cu 15 difuzoare audio va delecta auzul pasagerilor.

https://www.youtube.com/watch?v=A27nLtGJbCU
https://www.youtube.com/watch?v=RiR84Y4NcHI

Interesant este că în imaginile prezentate de Mercedes-Benz vedem și variante de echipare ce nu presupun MBUX Hyperscreen, care va fi o dotare opţională! În schimb, pe lângă monitorul central vertical, practic similar cu cel montate pe noul S-Class, șoferul va avea un panou de instrumente mai mic în fața sa.

Noul Mercedes-Benz EQS va putea parcurge până la 700 de kilometri pe o singură încărcare de baterii potrivit ciclului WLTP. Acesta va fi asamblat în uzina Mercedes-Benz din orașul german Sindelfingen, alături de S-Class și Mercedes-Maybach S-Class.

Află mai multe despre MBUX Hyperscreen în acest articol dedicat:

https://autoblog.md/video-premiera-noul-mbux-hyperscreen-optiunea-de-top-care-se-va-regasi-in-noul-mercedes-benz-eqs/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/