/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alte 42 de persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19. Numărul cazurilor noi

missing
28 martie 2021, ora 17:36

Alte 42 de persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. Printre cei decedați se numără și un lucrător medical. Bilanțul persoanelor care au murit de pe urma complicațiile provocate de boală a ajuns la 4 827, dintre care 104 au fost lucrători medicali. 

„Exprimăm sincere condoleanțe familiei, apropiaților și colegilor în legătură cu trecerea la cele veșnice a doamnei Lilia Botnari, care activa în funcția de asistentă medicală de operație în secția Bloc Operator a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Lilia Botnari și-a dedicat peste 40 de ani din viață profesiei de asistentă medicală, dând un exemplu de profesionalism, dedicație și perseverență. Lilia Botnari a fost internată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe 22 februarie curent. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Pe 28 martie au fost confirmate alte 861 de cazuri noi de infectare cu virusu COVID-19. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import, câte unul din Letonia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina și Federația Rusă.

În total au fost efectuate 3 090 de teste, dintre care 339 au fost teste Rapid- Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 226 521.

Din numărul total de cazuri, 14 sunt lucrători medicali. Este vorba despre patru medici, șapte asistenți medicali și trei membri ai personalului auxiliar.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 4 376 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 339 sunt în stare extrem de gravă (71 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 2 032 de persoane au fost vindecate. În total, 201 769 de persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 11 400 persoane, iar 20 936 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram