image
Sursa foto: Alexey Malgavko/Reuters

Kremlinul refuză să reacționeze la apelul soției lui Alexei Navalnâi

Kremlinul a anunțat că nu va reacționa la apelul Iuliei Navalnâi, soția opozantului rus Alexei Navalnâi, care a cerut eliberarea acestuia pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a anunțat că  Vladimir Putin nu va reacționa la apelul soției opozantului rus Alexei Navalnâi, transmite Interfax, citat de dcnews.ro. Iulia Navalnâi ceruse eliberarea imediată a soțului său pentru a fi tratat de doctori în care are încredere.

"Nu vom reacționa la acest apel. A apărut în mass-media. Acum, în condițiile în care acest cetățean este condamnat și prizonier al unei colonii, destinatarul acestor apeluri este Serviciul Federal al Penitenciarelor", a declarat Dmitri Peskov reporterilor.

Iulia Navalnâi a scris ieri pe Instagram că soțul ei, Alexei Navalnâi, a început să aibă probleme cu spatele, dar nu i s-a permis „să fie tratat de acei medici în care are încredere” și a cerut să fie eliberat. Purtătorul de cuvânt a adăugat că Kremlinul nu consideră că situațiile legate de închisoarea lui Navalnâi și a contabilul fiscal Serghei Magnitski, care s-a plâns de starea sa de sănătate și a murit într-un centru de detenție preventivă din Moscova în 2009, sunt similare.

Condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare pentru un dosar de fraudă din 2014 - despre care el, ONG-urile şi numeroase capitale occidentale susţin că este politic - opozantul este încarcerat de la începutul lui martie într-o colonie penitenciară renumită pentru duritatea sa, la Pokrov, la 100 km de capitala rusă. El a fost arestat în ianuarie, de la revenirea sa la Moscova, după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde se recupera după ce a fost otrăvit, şi judecat în scurt timp.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: