image
Sursa foto: Gov.ro

În Republica Moldova a ajuns cel de-al doilea lot de vaccin donat de Guvernul României

Cel de-al doilea lot de vaccin donat de Guvernul României a ajuns în această seară în Republica Moldova.

Cele 50400 de doze de vaccin AstraZeneca oferite de Guvernul de la București, reprezintă al doilea lot de vaccinuri oferit în calitate de donație de România Republicii Moldova. Primul lot de 21 600 de doze a ajuns la Chișinău acum o lună.

Președintele Maia Sandu a mulțumit României pentru acest sprijin generos și necondiționat.

„Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun. Fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate. Țările care au rate înalte de vaccinare au reușit să scadă cifra persoanelor grav bolnave și a deceselor. Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova”, a menționat Maia Sandu.

„Suntem în vama Leușeni într-o zi atât de semnificativ istorică - 27 Martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România. 50400 de doze de vaccin au ajuns. Mulțumim, România că ești permanent alături de noi!”, a menționat într-o postare plasată pe pagina sa de facebook și consilierul prezidențial, Ala Nemerenco.

Gov.roGov.ro
Gov.roGov.ro
gov.rogov ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: