22 de candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de judecător la CSJ și Curtea de Apel Chișinău

22 de judecători s-au înscris în concursul pentru suplinirea posturilor vacante la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea de Apel Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii a făcut public numele magistraților acceptați în concurs și data ședinței la care vor fi aleși câștigătorii.

Foto:

Este vorba despre 5 posturi vacante la Curtea Supremă de Justiție – 5 posturi și 5 la Curtea de Apel Chișinău. Anunțurile privind concursurile respective au fost publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 272-277 din 23 octombrie 2020, cererile de participare la concursuri urmând a fi depuse în termen de 20 de zile calendaristice din ziua publicării anunțurilor în Monitorul Oficial.

În vederea asigurării transparenței, Consiliul Superior al Magistraturii a prezentat lista candidaților care au depus cereri de participare la concursurile pentru suplinirea posturilor vacante de judecător, după cum urmează:

Curtea Supremă de Justiție
1. BUDĂI Nelea
2. GARȘTEA-BRIA Svetlana
3. TELEUCĂ Stelian
4. ȚURCANU Radu
5. DAGUȚA Sergiu
6. DIMITRIU Serghei
7. STRATAN Vitalie
 
Curtea de Apel Chișinău
1. PAVLIUC Ghenadie
2. TALPĂ Boris
3. CHIPERI Maria
4. MÎRA Ghenadie
5. DAGUȚA Sergiu
6. DIMITRIU Serghei
7. STRATAN Vitalie
8. CHEPTEA Cristina
9. SANDU Alexandru
10. MALANCIUC Ion
11. CUCERESCU Ana
12. ANDRONIC Tudor
13. MAZUREȚ Roman
14. STRATULAT Gheorghe
15. IORDACHI Natalia

Concursurile nominalizate se vor desfășura în cadrul ședinței Plenului CSM preconizate pentru 06 aprilie 2021, ora 09:00.

Desfășurarea concursurilor se va realiza în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor de judecător, de vicepreședinte și de președinte al instanței judecătorești, aprobat prin Hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 612/29 din 20 decembrie 2018.


Pub