Cea de-a doua tranșă de vaccinuri AstraZeneca din partea României a ajuns la Chișinău

Cele 50 mii doze de vaccinuri AstraZeneca, donație din partea României, a ajuns la Chișinău. La evenimentul de recepționare a lotului au participat mai mulți oficiali, printre care și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și consiliera pe domeniul Sănătății, Ala Neremenco.

Foto:

„Această tranșă ne permite să continuăm și să accelerăm procesul de vaccinare, așa încât să protejăm viața câtor mai mulți cetățeni. Vă mulțumesc din suflet, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu. Mulțumim, România, pentru acest sprijin generos și necondiționat”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Dozele fac parte din rezerva Ministerul Sănătăţii - România. Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, pe ruta București – Chișinău și retur.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

La sfârșitul lunii decembrie 2020, Klaus Iohanis, aflat în vizită la Chișinău, a anunțat că România va oferi până la 200 de mii de doze de vaccin împotriva Covid pentru R. Moldova. Primele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns la Chișinău la sfârșitul lunii februarie.


Pub