Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premierul României anunță că „în…

Premierul României anunță că „în perioada următoare” vor fi trimise și alte tranșe de vaccin în R. Moldova. „Doar împreună vom depăși această perioadă dificilă”

Foto: Digi 24

Florin Cîțu, premierul României a anunțat că, „în perioada următoare” se vor trimite în R. Moldova și alte tranșe de vaccin „pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut”. Anunțul premierului României a fost făcut cu ocazia anunțului despre al doilea transport de vaccinuri împotriva COVID-19, care se află în drum spre R. Moldova.

„Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei și de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2. În perioada următoare vor trimite și alte tranșe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei Președintelui României Klaus Iohannis la Chișinău. Doar împreună vom depăși această perioadă dificilă!”, a punctat Cîțu.

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Lotul de vaccinuri urmează să ajungă în R. Moldova în seara acestei zile. Conform unor informații, nu va fi organizată o ceremonie de primire-predare a ajutorului.