07:46:57 25.04.2024
Stiri

Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat în R. Moldova

Actualitate 27.03.2021 17:19 Vizualizări1800 Autor: Ziarul National
Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat în R. Moldova


Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul condus în România de către George Simion și Claudiu Târziu, s-a lansat și în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 27 martie, în ziua când se împlinesc 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Președinte al partidului este activistul civic și liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, iar în calitate de prim-vicepreședinți ai formațiunii au fost aleși deputatul din Parlamentul României, Boris Volosatîi, fostul director al Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, și fostul deputat român, Constantin Codreanu.

Tot astăzi, a fost inaugurat biroul parlamentar al deputaților George Simion și Boris Volosatîi, sediul căruia este amplasat la parterul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Evenimentul a început cu un tedeum și sfințirea biroului parlamentar, la care vor putea veni toți cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului pentru a consolida mișcarea unionistă și a identifica soluții la problemele cu care se confruntă, anunță un comunicat de presă al formațiunii.

Potrivit președintelui Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, AUR nu va fi încă un partid unionist pe scena politică venit cu scopul de a dezbina mișcarea proromânească. Alianța pentru Unirea Românilor își propune să fie vocea tuturor celor care simt românește și își doresc resetarea clasei politice printr-o forță tânără, nouă, care să promoveze cele mai frumoase valori, precum familia, credința, națiunea și libertatea, susține Bilețchi.

„Alianța pentru Unirea Românilor scrie istorie pe ambele maluri ale Prutului. Peste 40 de deputați AUR au venit astăzi în Republica Moldova pentru a celebra acest moment istoric și pentru a transmite mesajul că românii din Basarabia sunt așteptați acasă, în România Mare. Credința, Familia, Națiunea și Libertatea sunt valorile și principiile pe care le promovăm în România, iar de azi înainte, acestea vor sta în loc de frunte și pe acest mal al Prutului. Nu am venit să dezbinăm, ci să chemăm la unitate națională”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor din România, care a transmis un mesaj și din partea liderului George Simion, care are interdicție să vină în Republica Moldova.

Pentru a marca lansarea formațiunii în contextul împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, la Chișinău au venit astăzi peste 40 de deputați și senatori AUR din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md