image
Sursa foto: dcnews.ro

O femeie din Iran, acuzată că și-a ucis soțul, a fost executată de propria sa fiică

Maryam Karimi și-ar fi ucis soțul cu ajutorul tatălui ei, Ebrahimi Karimi, în urmă cu 13 ani. Ea ar fi fost bătută frecvent de bărbat, care a refuzat să accepte divorțul.

Femeia a fost condamnată la închisoare și până acum a stat după gratii. Pentru că fiica ei a refuzat să o ierte, s-a decis pedeapsa cu moartea în cazul ei, scrie Mirror. Femeia a fost spânzurată pe 13 martie de fiica sa, la penitenciarul din Rasht. Fata, care avea 6 ani când femeia și-ar fi ucis soțul, ar fi refuzat să o ierte sau să accepte o compensație financiară.

Pedeapsa „ochi pentru un ochi”

Pedeapsa la care a fost condamnată Maryam este cunoscută în Iran sub denumirea de „Qisas”, o formă de pedeapsă „ochi pentru un ochi” în Republica Islamică. Qisas presupune ca rudele victimei să fie prezente la execuție și sunt încurajate în mod activ să efectueze ele însele execuția.

În urma execuției, tatăl lui Maryam, Ebrahim, a fost adus de autorități pentru a-i vedea cadavrul atârnând. Totuși, din motive necunoscute, pedeapsa cu moartea nu a fost pronunțată și în cazul său, scrie dcnews.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: