image
Sursa foto: msmps.gov.md

Echipament medical pentru pacienții cu Covid-19, donat de UE și OMS pentru RM, a ajuns și în regiunea transnistreană

În continuarea eforturilor de susținere a locuitorilor din raioanele de est ale țării în combaterea și tratarea infecției cu COVID-19, în data de 25 martie curent, în spitalele din regiunea transnistreană au fost livrate 20 de concentratoare de oxigen și materiale de întreținere a acestora, precum și 100 de pulsoximetre, care fac parte din lotul de asistență oferit pentru Republica Moldova.

Echipamentul medical a fost livrat în Republica Moldova grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și a Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, în cadrul proiectului comun – „Solidari pentru Sănătate” – inițiativă de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

Acest fapt denotă încă o dată că autoritățile de la Chișinău manifestă în mod continuu deplina deschidere întru a oferi asistență în diverse aspecte ce țin de combaterea pandemiei de COVID-19 pe întreg teritoriul țării, inclusiv în localitățile din stânga Nistrului și din perimetrul Zonei de Securitate, se arată în comunicat.

Anterior, instituțiile medicale din regiunea transnistreană au primit drept asistență umanitară și echipamente de protecție individuală: măști medicale, respiratoare, ochelari și halate de protecție, doze de vaccin anti COVID-19, ș.a.

Abordarea umanitară de acest gen va continua și mai departe, reieșind din recomandările OMS și obligațiile pozitive ale statului Republica Moldova față de cetățenii săi de pe întreg teritoriul țării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: