O altă donație din partea României: Peste 50 000 de doze de vaccin anti-Covid-19 vor ajunge în acest weekend la Chișinău

România va livra Republicii Moldova alte 50 400 de doze de vaccin anti-Covid-19. Declarația a fost făcută ieri seara, de către premierul român, Florin Cîțu.

Foto: UNIMEDIA

„Vom trimite în acest weekend încă 50.400 de doze de vaccin către Republica Moldova. Ştiți foarte bine, avem un angajament de a trimite 200.000 de doze, trimitem încă 50.400 în acest weekend, deci lucrurile merg mai departe”, a declarat prim-ministrul român, Florin Cîțu.

Pe 27 februarie Republica Moldova a primit din partea României un lot de 21.600 doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca.

Iar din 23 martieîn Republica Moldova a început vaccinarea cu Pfizer/BioNTech. MSMPS a semnat dispoziția privind distribuirea a 12.282 doze de vaccin Pfizer/BioNTech din lotul recepționat pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX, către Centrele de Sănătate Publice teritoriale, inclusiv în teritoriile din est. Cu aceste doze sunt vaccinați împotriva Covid-19 lucrătorii medicali și restul persoanelor incluse în prima etapă de imunizare.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.


Pub