(video) Igor Dodon: Actualul Parlament nu va fi dizolvat acum, iar Maia Sandu poate emite decrete câte vrea

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a răspuns în direct la întrebările jurnaliștilor și ale cetățenilor, în cadrul emisiunii sale de pe canalul de Youtube. Fostul șef de stat a declarat că actualul Parlament nu va fi dizolvat, cel puțin nu în actualele condiții pandemice, iar Maia Sandu „poate emite decrete câte vrea, că nu vor trece, fără o majoritate parlamentară”. „Chiar dacă cineva se joacă de-a țara, de-a politica, totul va fi bine”, a spus Igor Dodon.

Foto:

(10:24) „PAS nu dorea să voteze pentru propriul candidat. Ce fel de atitudine e aceasta față de oameni? Nu puteți? Închideți-vă în instituția prezidențială și lăsați Parlamentul să lucreze pentru oameni. Ieri am părăsit ședința să arătăm oamenilor că Igor Grosu nu avea susținerea niciunui deputat, nici măcar din PAS”, a explicat Igor Dodon.

(10:20) „Anterior Maia Sandu încerca să blocheze venirea vaccinului rusesc, ieri s-a trezit instituția prezidențială că dorește urgentarea.

Noi am avut solicitări de la Federația Rusă, că ne pot oferi 200 de mii de doze, iar Președinția a blocat acest proces și noi, în luna februarie, am ratat acest lot.

Eu m-am implicat și cred că în scurt timp vom avea informații despre - când, în ce măsură. Este coadă a țărilor de a cumpăra acest vaccin, să nu credeți că dăm din deget și deodată vine acest vaccin.

Dar eu vreau să vă asigur și vă promit că Sputnik V va veni în timpul cel mai apropiat în Republica Moldova din contul ajutoarelor umanitare, din contul achizițiilor de stat și ulterior poate vor fi și la privat”, declară Igor Dodon.

(10:11) „Alegeri anticipate nu vor fi în mai, iunie sau iulie, așa cum vrea Maia Sandu. În actualele condiții de pandemie nu putem merge la acestea. Nu vom admite alegeri anticipate parlamentare în condiții de pandemie. Prognozele OMS sunt și mai sumbre, că vom avea 3 mii de cazuri pe zi și până la 60 de decese.

Mai mult decât atât, alegeri nu pot fi organizate atunci când nu sunt prevăzuți bani în bugetul de stat în acest sens.

Socialiștii nu vor vota modificări la bugetul de stat ca să aloce bani pentru alegeri, până nu va fi asigurat procesul de imunizare. Niciun deputat nu va ridica mâna să ia banii de la vaccin pentru a realiza fanteziile electorale ale președintei sau PAS”, spune Igor Dodon.

(10:05) „Deputații sunt în ședință plenară astăzi și au 20-30 de subiecte pe ordinea de zi, așa că nu se știe dacă ei vor lăsa ședința pentru a merge la consultările anunțate de Maia Sandu. PSRM va merge la acestea cu poziția că nu există condiții de dizolvare a Parlamentului.

Vreau să amintesc tuturor că am avut în 2019 situație când Plahotniuc a utilizat Curtea Constituțională pentru a încerca să dizolve Parlamentul. Acum același lucru îl face Maia Sandu. Să amintesc actualilor membri CC că majoritatea actuală parlamentară va adopta iarăși decizii privind stat capturat”, declară Igor Dodon.

UNIMEDIA l-a întrebat dacă cu ce propuneri va merge astăzi PSRM la consultările anunțate de către Maia Sandu, dar și la ce etapă sunt negocierilor cu partea rusă privind vaccinul rusesc.

Urmărește aici întreaga emisiune:



Pub