PSRM, Platforma Pentru Moldova și Partidul „Șor” nu vor merge astăzi la consultări cu Maia Sandu: „Să aleagă o altă dată, când nu e zi de lucru la deputați”

PSRM, Platforma Pentru Moldova și Partidul „Șor” susțin că nu vor merge astăzi la consultări la Președinție din cauza ordinii de zi încărcate a Parlamentului și solicită președintei țării să mute consultările cu fracțiunile parlamentare pentru o altă zi, când deputații nu au zi de lucru.

Foto: UNIMEDIA

 „Fracțiunea socialiștilor este invitată la 15:30 la consultări la Președinție. Țin să aduc la cunoștință doamnei președinte că astăzi sunt lucrările Parlamentului. Este ședința ordinară, avem o agendă care va dura mult peste ora 15:30, de aceea solicităm Președinției  ca să numească altă dată a consultărilor”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

„Noi vrem să anunțăm că astăzi Platforma Pentru Moldova și fracțiunea Partidului „Șor” au fost invitați la 13:00 la consultările cu doamna președinte Maia Sandu. Don câte vedem ordinea de zi este plină de întrebări care deja au fost amânate de câteva ori, dar credem că cetățenii așteaptă ca noi ca deputați să lucrăm în primul rând asupra acțiunilor concrete și având în vedere că Platforma Pentru Moldova și fracțiunea Partidului „Șor” ieri a reconfirmat planurile noastre și a reconfirmat poziția că avem majoritate parlamentară și avem candidatul nostru la funcția de prim-ministru, credem că aceste consultări pot să fie de prisos și pot fi mutate altă dată când nu este zi de lucru la deputați”, a declarat deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat astăzi, 26 martie, fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări în sensul art.85 alin.(1) din Constituție în ordinea care urmează:

13:00 - Partidul „Șor”

13:30 - „Pro Moldova”

14:00 - Partidul Democrat din Moldova

14:30 - Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

15:00 - Partidul Acțiune și Solidaritate

15:30 - Partidul Socialiștilor din Republica Moldova


Pub