(video) Igor Dodon, despre vaccinul Sputnik V: „S-a trezit și Maia Sandu că îl vrea, deși instituția prezidențială a blocat, anterior, vaccinul rusesc și am ratat un lot”

 Președintele Partidului Socialiștilor declară că în următoarele zile va fi clar când va veni vaccinul rusesc Sputnik V în republica Moldova. „Am văzut că ieri s-a trezit și maia Sandu că deja vrea Sputnik V, deși anterior instituția prezidențială bloca acest proces”, a declarat Igor Dodon.

Foto: captură

„În luna ianuarie, februarie noi aveam solicitare oficială de la partenerii noștri din Federația Rusă, care au menționat că dacă înregistrăm vaccinul, ei sunt gata, în mod de urgență, să ne trimită un lot de 200 de mii de doze.

Este o luptă mondială a vaccinurilor și în special o luptă împotriva vaccinului rusesc, în care s-a implicat și Moldova și a fost blocat acest proces de înregistrare atunci, iar acel lot disponibil a fost ratat.

Noi ne-am implicat și în următoarele zile vom avea informație clară când, ce donație, ce capacitate.

Solicitarea la Sputnik V este foarte mare, cererea este de zeci de ori mai mare decât capacitatea de producere. 

Vă asigur totuși că Sputnik V în timpul cel mai apropiat va veni în Moldova, din contul ajutoarelor umanitare, achizițiilor de stat, apoi și la privat. 

Chiar săptămâna viitoare merg la Moscova și voi avea și discuții în acest sens.

Eu nu mă voi vaccina cu niciun fel de vaccin, până când Sputnik V va veni în Moldova. Împreună cu toți cetățenii vom face vaccin”, a declarat Igor Dodon.

Până astăzi, în Moldova au venit loturi de vaccin anti-Covid Astra-Zenca și Pfizer, din donații pe platforma COVAX, precum și din partea României.


Pub