(video) Consultările cu fracțiunile parlamentare s-au încheiat. Pro Moldova, PD și Platforma DA rămân consecvenți pe poziția lor

Deputații Pro Moldova încep consultările de la Președinție, după ce Partidul „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au refuzat să participe la consultările cu fracțiunile parlamentare de astăzi, 26 martie, anunțate de președinta Maia Sandu.

Foto:

Din cauza problemelor tehnice, live-urile de la Președinție nu pot fi urmărite. Consultările cu deputații PD și Platforma DA au luat sfârșit. La ora 15:00 sunt așteptați deputații PAS.

(14:14) Au început consultările cu deputații PD.


(13:30) Au avut loc primele consultări cu Grupul Pro Moldova

Urmăriți live:


Amintim că PSRM, Platforma „Pentru Moldova” și deputații Partidului „Șor” au anunțat că nu vor participa la consultările cu fracțiunile parlamentare anunțate de Maia Sandu din motiv că astăzi este zi de lucru în Parlament.

„Fracțiunea socialiștilor este invitată la 15:30 la consultări la Președinție. Țin să aduc la cunoștință doamnei președinte că astăzi sunt lucrările Parlamentului. Este ședința ordinară, avem o agendă care va dura mult peste ora 15:30, de aceea solicităm Președinției  ca să numească altă dată a consultărilor”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

„Noi vrem să anunțăm că astăzi Platforma Pentru Moldova și fracțiunea Partidului „Șor” au fost invitați la 13:00 la consultările cu doamna președinte Maia Sandu. Don câte vedem ordinea de zi este plină de întrebări care deja au fost amânate de câteva ori, dar credem că cetățenii așteaptă ca noi ca deputați să lucrăm în primul rând asupra acțiunilor concrete și având în vedere că Platforma Pentru Moldova și fracțiunea Partidului „Șor” ieri a reconfirmat planurile noastre și a reconfirmat poziția că avem majoritate parlamentară și avem candidatul nostru la funcția de prim-ministru, credem că aceste consultări pot să fie de prisos și pot fi mutate altă dată când nu este zi de lucru la deputați”, a declarat deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber.


Pub