(video) Pavel Filip: „I-am propus doamnei președinte să abandoneze pe o perioadă ideea declanșării alegerilor anticipate și de dizolvare a Parlamentului”

Președintele PD, Pavel Filip, i-a propus Maiei Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor parlamentare anticipate și dizolvarea Parlamentului, și a îndemnat-o să organizeze din nou consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui prim-ministru și învestirea unui Guvern, „care să vină cu proiectele necesare pentru a debloca asistența externă și a rectifica bugetul și a ajuta oamenii.” Declarația a fost făcută de Pavel Filip după consultările la Președinție.

Foto: UNIMEDIA

„Consultările cu doamna președinte nu au durat prea mult. Au pornit de la dizolvarea acestui Parlament și provocarea alegerilor parlamentare anticipate. Noi am insistat nici să ne băgăm în această discuție. Care este ambiția de dizolvare și scopul alegerilor parlamentare anticipate?

Nu am primit răspuns la întrebarea: Ce se întâmplă în R. Moldova de până la alegerile anticipate? Cine gestionează criza, cine organizează procesul de vaccinare, dincolo de criza pandemică, bate la ușă criza economică. Cine gestionează criza economică? Ce le spunem oamenilor? Nu am primit răspuns, pentru că s-au concentrat ideile doar pe Parlament. PD a rămas consecvent. Noi credem că în această perioadă pandemică nu este timp să vorbim despre altceva decât cum ajutăm oamenii. I-am propus doamnei președinte să înceteze această luptă politică la care suntem martori între doi actori și să abandoneze ideea  pe o perioadă a alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului și să demareze imediat discuții cu fracțiunile parlamentare pentru instalarea unui Guvern care să gestioneze această criză exact în conformitate cu planul care l-a propus PD. Vrem desemnarea unui Guvern care să vină cu proiectele necesare pentru a debloca asistența externă și a rectifica bugetul și a ajuta oamenii. Ulterior ne vom gândi la alegeri anticipate”, a declarat Pavel Filip.



Amintim că Grupul Pro Moldova a declarat că au depus şi au înmânat argumentele juridice şi politice şi faptul că la ora actuală nu sunt motive şi argumente pentru CC de a constata dizolvarea Parlamentului. 

Partidele PSRM, „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au declarat că nu vor participa la consultările inițiate de Maia Sandu.

Astăzi deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidului politic „Șor”, Platformei „Pentru Moldova” și cei ai grupului Pro Moldova, în total 54 la număr, au votat pentru adoptarea Declarației socialiștilor privind dezacordul dizolvării Parlamentului.


Pub