(video) Alexandr Slusari, după întâlnirea cu Maia Sandu: „Până la alegeri anticipate, țara va fi în mâinile Guvernului Ciocoi”

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari a declarat că a reiterat poziția Platformei DA și că cea mai bună soluție era direcția propusă de aceștia. Mai mult, Slusari a precizat că până la alegerile parlamentare anticipate, țara va fi guvernată de Guvernul interimar condus de Aureliu Ciocoi.

Foto: UNIMEDIA

„La fracțiune am decis să particip doar eu întrucât conștientizează că ceea ce se întâmplă e o formalitate și decizia este luată demult. Eu încă o dată am reiterat poziția Platformei DA. Noi încă o dată ne-am convins azi că este luată direcția spre o linie nedeterminată la alegeri anticipate. Până atunci țara va fi în mâinile lui Ciocoi. Noi nu știm care va fi situația în contextul crizei pandemice. Toate eșecurile vor și plasate și pasate între acești doi actori politici. Noi rămânem consecvenți. Nu se dorește să fie salvată acum țară, există conjunctură politică, are de suferit țara, au de suferit cetățenii. Noi nu mergem pe ideea că dacă critici pe Dodon, doamne ferește să o critici pe Maia Sandu”,  declarat Alexandr Slusari.



Amintim că președintele PD, Pavel Filip, i-a propus Maiei Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor parlamentare anticipate și dizolvarea Parlamentului, și a îndemnat-o să organizeze din nou consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui prim-ministru și învestirea unui Guvern, „care să vină cu proiectele necesare pentru a debloca asistența externă și a rectifica bugetul și a ajuta oamenii.” Declarația a fost făcută de Pavel Filip după consultările la Președinție.

Grupul Pro Moldova a declarat că au depus şi au înmânat argumentele juridice şi politice şi faptul că la ora actuală nu sunt motive şi argumente pentru CC de a constata dizolvarea Parlamentului. 

Partidele PSRM, „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au declarat că nu vor participa la consultările inițiate de Maia Sandu.

Astăzi deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidului politic „Șor”, Platformei „Pentru Moldova” și cei ai grupului Pro Moldova, în total 54 la număr, au votat pentru adoptarea Declarației socialiștilor privind dezacordul dizolvării Parlamentului.


Pub