(video) Liderul PAS, Igor Grosu: „Considerăm că circumstanțele de dizolvare a Parlamentului sunt întrunite. Alegerile anticipatele trebuie să aibă loc vara”

Liderul PAS, Igor Grosu, a declarat că în cadrul consultărilor cu președinta Maia Sandu, au precizat că există condiții de dizolvare a Parlamentului, iar alegerile parlamentare anticipate pot avea loc la vară. 

Foto: UNIMEDIA

„Am participat la consultările inițiate de Maia Sandu. Mesajul pe care l-am transmis noi PAS sunt următoarele: În virtutea evenimentelor care s-au consumat ieri în Parlamentului, considerăm că circumstanțele de dizolvare a Parlamentului sunt întrunite. Ambele condiții sunt întrunite, Parlamentul poate fi dizolvat, unde sunt acum pe agendă proiecte populiste, asistăm la dezbateri sterile care nu au nimic în comun cu interesul cetățenilor. Alegerile anticipatele trebuie să aibă loc în termenii legali. Prioritatea zero rămâne gestionarea crizei pandemice, fie că vorbim de regulile impuse de situația pandemică, gestionarea procesului de vaccinare. Facem apel către actorii politici, indiferent de opțiunile politice, să se abțină de la presiuni si să lăsați instituțiile să-și facă treaba”, a declarat Igor Grosu.

Potrivit liderului PAS, alegerile  parlamentare anticipate trebuie să fie organizate la vară.


Amintim că președintele PD, Pavel Filip, i-a propus Maiei Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor parlamentare anticipate și dizolvarea Parlamentului, și a îndemnat-o să organizeze din nou consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui prim-ministru și învestirea unui Guvern, „care să vină cu proiectele necesare pentru a debloca asistența externă și a rectifica bugetul și a ajuta oamenii.” Declarația a fost făcută de Pavel Filip după consultările la Președinție.

Grupul Pro Moldova a declarat că au depus şi au înmânat argumentele juridice şi politice şi faptul că la ora actuală nu sunt motive şi argumente pentru CC de a constata dizolvarea Parlamentului. 

Partidele PSRM, „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au declarat că nu vor participa la consultările inițiate de Maia Sandu.

Astăzi deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidului politic „Șor”, Platformei „Pentru Moldova” și cei ai grupului Pro Moldova, în total 54 la număr, au votat pentru adoptarea Declarației socialiștilor privind dezacordul dizolvării Parlamentului.


Pub