Președinția: Consultările cu fracțiunile parlamentare vor continua luni

Consultările cu grupurile și fracțiunile parlamentare ce au fost lipsă astăzi, 26 martie, vor continua luni, 29 martie. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Președinției.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, luni, la consultări cu fracțiunile parlamentare urmează să meargă la ora 13.00 (Partidul „Șor”), respectiv 13.30 (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova).

„Drept urmare, astăzi președinta Maia Sandu nu va face declarații de presă”, anunță Președinția.

Amintim că PAS, în urma consultărilor cu șefa statului, a declarat că acest Parlament poate fi dizolvat și pot și declanșate alegeri anticipate.

Președintele PD, Pavel Filip, i-a propus Maiei Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor parlamentare anticipate și dizolvarea Parlamentului, și a îndemnat-o să organizeze din nou consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui prim-ministru și învestirea unui Guvern, „care să vină cu proiectele necesare pentru a debloca asistența externă și a rectifica bugetul și a ajuta oamenii.” Declarația a fost făcută de Pavel Filip după consultările la Președinție.

Grupul Pro Moldova a declarat că au depus şi au înmânat argumentele juridice şi politice şi faptul că la ora actuală nu sunt motive şi argumente pentru CC de a constata dizolvarea Parlamentului. 

Partidele PSRM, „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au declarat că nu vor participa la consultările inițiate de Maia Sandu.

Astăzi deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidului politic „Șor”, Platformei „Pentru Moldova” și cei ai grupului Pro Moldova, în total 54 la număr, au votat pentru adoptarea Declarației socialiștilor privind dezacordul dizolvării Parlamentului.


Pub