Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

26 Mar. 2021 / 15:59

Fermierii pot învăţa gratuit principiile agriculturii ecologice, graţie unui curs de lecţii video

Veste bună pentru producătorii agricoli din ţară. Fermierii au acum posibilitatea să participe, în mod gratuit, la un curs de lecţii video axate pe principiile agriculturii ecologice, elaborat pentru prima dată în ţara noastră. Lecţiile, predate de profesori şi practicieni cu experienţă în agricultura ecologică, pot fi accesate pe platforma www.studii.movca.md.

Principalele teme ale cursului se referă la principiile agriculturii ecologice, standarde, sustenabilitate, subvenţionare, bariere, certificare, etichetare, procesare, asolament, combatere a bolilor şi dăunătorilor, fertilizare, fabricarea composturilor etc.

Scopul proiectului este de a oferi instruire în materie de agricultură ecologică agricultorilor, profesorilor şi studenţilor de la instituţiile de învăţământ de profil, precum şi consumatorilor.

Obiectivele principale ale cursului sunt dezvoltarea întreprinderilor agricole, creşterea volumului de produse agroalimentare inofensive, extinderea acestui sector. Un obiectiv important ţine de soluţionarea problemelor globale în baza conceptului de agroecologie inovatoare inteligentă din punct de vedere climatic.

Comentarii