(foto) De ce este bine să trăiești printre plante. Orangeria Floral Soul explică importanța „prietenilor noștri verzi”

P3250306

Plantele sunt cârligul de care ne agățăm atunci când mulțimea de activități din viața noastră ne copleșesc. Nu o spunem noi, ci studiile științifice realizate până și de NASA, care recunosc efectul benefic al unei priveliști verzi. Îngrijirea plantelor de interior este antidotul pentru o viață digitală și rapidă în care ne-am obișnuit ca lucrurile să se rezolve instantaneu, apăsând doar pe un buton. Plantele, în schimb, ne învață răbdare, relaxându-ne, încetinind timpul care zici că e pe fast-forward.

Sunt o mulțime de moduri în care prietenii noștri verzi au grijă de noi, Floral Soul evidențiază cinci dintre acestea:

# Plantele au grijă să respiri un aer mai bun

Aerul din interiorul casei noastre poate fi mai rău decât cel din mijlocul unui oraș, pentru că poluanții intră ușor, dar le e mai greu să iasă. Cercetările arată că plantele vor elimina aproximativ 87 % din poluanții din aer. De la 6 până la 8 plante medii sau mari sunt suficiente pentru a face diferența în calitatea aerului pe care îl respiri. Campioni la curățirea aerului sunt ficusul, spider plant, snake plant, dracena și ferigile, toate disponibile în catalogul online Floral Soul.

# Plantelor le pasă de bunăstarea ta mentală

Există ceva cu adevărat zen în legătură cu plantele. Te obligă să fii prezent/ă în acest moment de față și să nu-ți mai faci griji de acele un milion de alte lucruri. Îți aduc aminte să te miști și te învață să prețuiești lucrurile mici. Viața modernă uneori ne stoarce, dar atunci când miști un ghiveci, ștergi o frunză, muți o plantă sau îi transplantezi pământul o stare extraordinară de calm ne cuprinde.

# Plantele vii te ajută să te concentrezi

Scuze, dar plantele din plastic nu te vor ajuta să iei o notă mai bună la examen. Într-o mică cercetare care a implicat 23 de participanți, elevii au fost puși într-o sală de clasă fie cu o plantă falsă, fie cu una reală, fie cu o fotografie a unei plante, fie fără nicio plantă. Scanările cerebrale ale participanților au arătat că elevii care au studiat cu plante vii în clasă au fost mai atenți și mai capabili să se concentreze decât cei din celelalte grupuri.

# Plantele te fac să uiți de stres

Acest studiu confirmă că plantele din casă sau birou ne pot face să ne simțim mai confortabil și mai liniștit. Cercetătorii au ajuns la concluzia că grădinăritul interior poate reduce nu doar stresul fiziologic, dar și cel psihologic.

# Plantele vindecă

Lucrul cu plantele în ghiveci e terapeutic. Procesul în sine domolește din anxietate, iar clinicile medicale din Marea Britanie chiar „prescriu” plante în ghiveci pacienților cu simptome de depresie, anxietate și alte afecțiuni. Mai mult, o simplă priveliște verde ne poate ajuta să ne recuperăm mai rapid după o afecțiune sau boală.

Din 2017, Floral Soul aduce natura în casele și în oficiile oamenilor. Pentru orice întrebări, sunt la dispoziția ta atât online, cât și la Orangeria de pe strada M.Kogălniceanu, 54.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente