Maia Sandu organizează consultări cu partidele parlamentare în vederea dizolvării Legislativului

Madalin Necsutu
26/03/2021
presedintie.md

Președintele Maia Sandu a invitat, vineri, fracțiunile parlamentare la consultări în legătură cu dizolvarea Legislativului, după ce a eșuat cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului. Pe de altă parte, liderul Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că Legislativul nu poate fi dizolvat în condițiile existenței unei majorități parlamentare, care vine cu un candidat la funcția de prim-ministru.

Președintele interimar al PAS, Igor Grosu, este de părere că, în prezent, sunt întrunite circumstanțele dizolvării Parlamentului, după epuizarea celor două tentative de învestire a unui cabinet. El a mai spus că formațiunea sa și președintele Maia Sandu se vor adresa judecătorilor Curții Constiționale pe acest subiect.

„Vom apela iarăși la Înalta Curte ca să ne spună dacă sunt sau nu condiții de dizolvare a Parlamentului. După mine, lucrurile merg spre anticipate, Parlamentul este incapabil să dea legi în sprijinul cetățenilor”, a declarat Grosu.

La rândul lor, deputații din PPDA acuză un simulacru la aceste consultări.

„S-au pierdut luni de zile în care politicienii populiști și oportuniști au preferat confruntările politice reale și mimate în interes partinic, în detrimentul rezolvării problemelor stringente ale oamenilor. În jocul lor obscur au antrenat și Curtea Constituțională, prin sesizarea multiplă a acesteia cu scopul de a umple spațiul mediatic cu evenimente și de a distrage atenția publică de la adevăratele probleme cu care se confruntă țara și oamenii. Au trecut luni de zile în care aceeași actori politici au făcut campanie electorală, au mimat și bifat procese constituționale fără nicio finalitate benefică pentru țară și oameni. În același timp, pe parcursul acestor trei luni criza pandemică s-a aprofundat. Spitalele nu au fost reorganizate și pregătite pentru noul val, iar la moment ne confruntăm cu suprasolicitarea fără precedent a acestora”, precizează PPDA într-un comunicat.

Madalin Necsutu
26/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii