DOC// Maia Sandu înaintează un proiect de lege menit să protejeze oamenii în fața evacuării din locuințe

Madalin Necsutu
26/03/2021
presedintie.md

Președintele Maia Sandu a înaintat, vineri, un proiect de lege ce prevedere protecția celor cu datorii pe care nu le pot plăti în condițiile grele ale pandemiei și care riscă de a fi evacuați din propria locuință.

„Prevederile proiectului de lege au scopul de a proteja oamenii, care au datorii și se află într-o situație financiară defavorabilă, de evacuări abuzive din propria locuință în anumite situații de risc. Cadrul normativ trebuie îmbunătățit pentru a nu permite ca cetățenii să fie lăsați fără loc de trai pe timp de iarnă, în situație de urgență sau a nu admite ca sechestrarea locuinței să fie dispusă pentru o datorie mică”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat că aceste modificări propuse ar urma să introducă un mecanism de protecție în cadrul procesului de urmărire a bunurilor imobile cu destinație locativă în care debitorul și membrii familiei sale au unicul său domiciliu și să se evite situația în care oamenii sunt lăsați fără adăpost.

 

 

Madalin Necsutu
26/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii