fbpx

Alexei Navalnîi riscă să-şi piardă un picior în închisoare. Medicii îl tratează cu Ibuprofen

Alexei Navalnîi riscă să-şi piardă un picior, după ce starea sa de sănătate a început să se deterioreze în colonia penitenciară unde principalul opozant al lui Vladimir Putin execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate, informează The Moscow Times.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare publicată pe contul de Instagram al lui Navalnîi de către colaboratorii săi apropiaţi, opozantul rus îi acuză pe medicii din închisoare că refuză să-i comunice diagnosticul după ce a fost supus unei examinări medicale săptămâna trecută.

Avocaţii lui Navalnîi au avertizat încă de zilele trecute că opozantul rus s-a plâns de „dureri puternice de spate” şi că starea sa de sănătate s-a deteriorat. De asemenea, Navalnîi a spus că nu îşi mai simte un picior.

„Pur şi simplu cad, dacă încerc să mă sprijin pe piciorul drept. E un pic cam frustrant”, a declarat Navalnîi.

Alexei Navalnîi a putut consulta un neurolog, care nu i-a transmis însă diagnosticul şi s-a limitat doar la a-i prescrie Ibuprofen, un medicament antiinflamator.

Cel mai important sfat primit de Navalnîi despre închisorile din Rusia: „Dacă te îmbolnăveşti serios acolo, mori”

Servicul rus al penitenciarelor susţine că Navalnîi,se află într-o stare „stabilă şi satisfăcătoare”, în ciuda acuzaţiilor de tortură aduse de către opozant.

„Devine tot mai greu şi dureros să mă dau jos din pat. Autorităţile închisorii au luat notă de plângerile mele dar nu fac nimic”, a mai spus Alexei Navalnîi.

Cel mai vocal adversar al preşedintelui Vladimir Putin a amintit o discuţie avută cu fostul oligarh rus Mihail Hodorovschi, care a stat 10 ani în detenţie şi care i-a atras atenţia că cel mai important lucru, atunci când eşti într-o închisoare din Rusia, este să nu te îmbolnăveşti.

„Dacă te îmbolnăveşti serios acolo, mori”, a amintit Navalnîi sfatul primit de la Hodorovschi. „Acum, învăţ asta pe propria mea piele”, a mai spus Alexei Navalnîi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button