(video) Ședința Parlamentului s-a închis din lipsă de cvorum

După ce deputații au revenit din pauză, Corneliu Furculiță a citit o nouă declarație a majorității parlamentare formată din 53 de deputați și a reiterat susținerea pentru candidatul desemnat la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc. Ulterior, aceștia au părăsit sala. Astfel, din lipsă de cvorum ședința a fost închisă. Deputații ar urma să se întrunescă mâine.

Foto:

11:52 „Primul subiect se consideră consumate, întrucât cele 2 fracțiuni au părăsit sala”, a declarat Greceanîi.

Corneliu Furculiță reiterează susținerea majorității parlamentare pentru candidatul desemnat la funcția de premier- Vladimir Golovatiuc.

10:24 Greceanîi a declarat că subiectul este epuizat și a anunțat o pauză de oră.

10:23 „Este regretabil că noi astăzi nu avem ocazia să discutăm un program de guvernare. Toate acestea sunt jocuri politice, iar oamenii nu mai înțeleg aceste jocuri și este cinic și fățarnic că noi nu putem să mișcăm lucrurile din loc”, a declarat Candu.

10:21 „Nu văd nicio tragedie în ce s-a întâmplat”, a declarat Greceanîi.

10:19 Marina Tauber a declarat că nici cei de la Șor și Pentru Moldova nu vor participa la ședință.

10:17 „ Acele consultări au fost mimate, nu cred că au fost un interes sincer, este pur și simplu un teatru regizat și nu credem că în mod serios a examinat cineva votarea serioasă a acestui Guvern. Noi nu dorim să participăm. După pauză vom veni să examinăm proiecte. În acest șhow nu dorim să participăm”, a declarat Batrâncea.

10:16 „Știm că v-am stimat mereu, dar nu spunem bancuri în ședința Parlamentului”, i-a spus Greceanîi lui Octavian Țîcu.

10:13 Deputatul Nicolae Ciubuc a propus să fie inclus pe ordinea de zi proiectul 402 din 25 septembrie. Majoritatea au votat „pentru”.

10:09 89 de deputați sunt prezenți în sală. Propunerea lui Radu Marian, privind examinare proiectului 39 din 24 februarie, nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

Deputații se întrunesc în ședință. Guvernul Grosu vine în Parlament pentru a cere votul de încredere. Comisia Juridică, Numiri și Imunități a decis ieri să lase la latitudinea plenului Parlamentului să aprobe Programul de activitate al candidatului desemnat la funcția de premier, Igor Grosu.



Pub