image
Sursa foto: autoblog.md

Alerta cu bombă din sectorul Râșcani al capitalei a fost falsă; Poliția caută individul care a sunat la 112

UPDATE // În urma verificării localului cât și adiacentul acestuia obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Râșcani, întreprind toate măsurile în identificarea și reținerea suspectului. Conform legislației, individul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Știrea inițială

Alertă cu bomba într-un local din sectorul Râșcani al capitalei. Un bărbat a sunat la 112 și a comunicat că în incinta unui restaurant, amplasat pe strada Petru Rareș, se află un obiect explozibil.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 20.45.

La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona conform procedurii. Totodată, Poliția menționează că restaurantul nu activa, conform noilor deciziilor luate de către CNESP.

Serviciile specializate activează la fața locului. Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul, toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

politiacapitalei.mdpolitiacapitalei.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: