/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Antreprenorii HoReCa cer ajutor. Programul de până la ora 20:00 a cauzat scăderea veniturilor în domeniu

missing
25 martie 2021, ora 22:24

Au venit să protesteze și, totodată, să le reamintească autorităților că au și ei nevoie de susținerea statului, de locuri de muncă și surse de existență! Un grup de tineri antreprenori din sectorul HoReCa, care activează în rețeaua unei berării din capitală, au venit în fața Parlamentului. Eu spun că sunt disperați, deoarece, de luni încheiate nu mai au venituri, iar localurile în care au investit bani grei, în curând, ar putea să fie închise pentru totdeauna.

Și asta, pentru că noile restricții impuse de autorități, care îi obligă să-și încheie ziua de muncă la ora 20:00, îi pune în dificultate și mai mult. Ei spun că nu au aproape niciun venit, clienți sunt tot mai puțini, iar angajații pleacă în căutarea surselor de existență. Astfel, activitatea localurilor este incertă și dependentă de deciziile autorităților.

În timp ce statul impune restricții și nu le oferă niciun ajutor, antreprenorii HoReCa spun că nu mai au soluții de a se menține pe piață. Potrivit lor, activitatea localurilor în care au investit bani grei și au muncit ani la rând, încetul cu încetul se destramă. Angajații unei rețele de berării speră ca strigătul lor de disperare să fie auzit de autorități, așa că, astăzi, au venit în fața Parlamentului cu pancarte, pe care erau inscripționate mesaje de genul nu vrem să emigrăm, vrem să trăim într-o țară mai bună și alegeri anticipate.

De la începutul pandemiei, programul de activitate a localurilor din țară a avut mult de suferit, dar cel mai grav au fost afectate veniturile angajaților care muncesc în domeniu. Dacă până nu demult, avea mulți angajați în localul pe care îl administrează, acest tânăr spune că, acum, au rămas doar doi, care îndeplinesc mai multe funcții.

Potrivit unui alt antreprenor, graficul redus de activitate al restaurnatului i-a redus veniturile cu aproximativ 40 de procente, în timp ce chletuielile s-au micșorat doar cu cinci. Regimul de activitate a restaurantelor și localurilor de alimentație publică a fost modificat, începând cu data de 20 martie curent, la o ședință a Comisiei Naționale Extraordinară în sănătate publică, care a avut loc pe 19 martie și a instituit Cod Roșu pe întreg teritoriul țării. Astfel, ora la care localurile aveau permisiunea să primească vizitatori s-a redus, de la 22:00 la 20:00. După ora 20:00, localurile pot activa doar cu livrarea produselor la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram