image
Sursa foto: jurnal.md

PSRM-Șor își reiterează suportul pentru Golovatiuc, dar vorbesc și de alt candidat: „Suntem contra dizolvării Parlamentului”

Majoritatea parlamentară formată din PSRM, Partidul Șor și platforma „Pentru Moldova” anunță că sunt împotriva dizolvării Parlamentului și au reiterat susținerea pentru candidatul la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc.

Liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a citit în plen o nouă declarație a majorității parlamentare formată din 53 de deputați.

„Anunțăm despre dezacordul în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului și exprimă disponibilitatea consultărilor în vederea depășirii blocajului constituțional”, a declarat Furculiță.

„În cazul în care candidatul majorității va fi în imposibilitate de a deține respectivul statut, în caz de renunțare și sau alte situații de forță majoră, majoritatea parlamentară va identifica în regim prioritar un alt candidat pentru funcția de premier. Invităm actorii politici la un dialog constructiv în vederea aprobării unor decizii care au suport constituțional”, a adăugat Furculiță.

După aceste declarații, PSRM, Partidul Șor și platforma „Pentru Moldova” au anunțat că părăsesc ședința Parlamentului. Din lipsă de cvorum, ședința a fost amânată pentru mâine.

Noutăţile partenerilor

comentarii: