image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Andrian Candu: „Am asistat la un spectacol absurd; Responsabilitatea se aruncă iar la Curtea Constituțională”

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a calificat ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament drept un spectacol absurd şi „o bătaie de joc de oamenii acestui stat”.

„În momentul în care se cerea mobilizare, cele două tabere își fac jocul, ținând ostatică de patru luni Republica Moldova. Acest stat însă trebuie guvernat. Unii spun că știu, dar nu vor, alții spun că vor, dar nu pot, iar în consecință mor oameni, se distrug vieți, afaceri și economia RM”, a anunțat Andrian Candu după consumarea tentativei de a desemna un guvern în Parlament.

Liderul „Pro Moldova” nu exclude că a fost o înțelegere ca deputaţii să părăsească plenul Parlamentului, pentru a se declara eşuată şi a doua tentativă de învestire a Guvenului.

„Avem motive să credem că spectacolul de astăzi din Parlament a fost aranjat din timp de protagoniștii acestui joc politic. Vorbim despre nevoia unui Guvern bun, dar ne trezim cu unul PAS. Unde sunt oamenii buni? La PAS cu miniștrii care n-au habar de domeniile pe care vor să le administreze, ori la socialiști care deja am văzut ce pot?”, s-a întrebat deputatul. Potrivit lui Candu, la momentul actual responsabilitatea îi revine iar CC.

Precizăm că în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, deputații urmau să dezbată proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea al Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu. În sală s-a constatat lipsă de cvorum după ce deputații PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova, au părăsit sala de ședințe. Președinta Parlamentului a declarat că subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat. Este a doua tentativă eșuată de învestire a Guvernului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: