image
Sursa foto: epochtimes-romania.com/

Deputat de la București: Coaliția PSRM-Șor-Pro Moldova este disperată să împiedice cu orice preț alegerile anticipate

„Coaliția anti-anticipate PSRM-Șor-Pro Moldova este disperată să împiedice cu orice preț alegerile și recurge la sabotaj, prin boicotarea ședinței de învestire a guvernului Grosu”, comentează deputatul român Matei Dobrovie.

„Lăsați în offside de retragerea candidatei lor la funcția de premier, Mariana Durleșteanu și prinși pe picior greșit de decizia rapidă a Maiei Sandu de a desemna un alt candidat, Dodon și tovarășii pro-corupție s-au trezit în fața a două opțiuni proaste pentru ei: votarea și învestirea guvernului Grosu, care are printre priorități curățarea instituțiilor de stat de oamenii lor corupți, sau alegerile anticipate atât de nedorite. Cu alte cuvinte, aveau de ales între pierderea controlului asupra instituțiilor de stat, a resurselor aferente, a justiției, dar cu păstrarea majorității parlamentare, sau să ajungă la anticipate, unde riscă să piardă toată puterea, majoritatea, averile și mulți chiar și libertatea.
Ca urmare, au ales boicotul total iresponsabil, fără să le pese că astfel criza politică se prelungește, situația pandemică se înrăutățește, iar sistemul medical este aproape de colaps. Fără finanțări externe și fără un guvern cu puteri depline, R.Moldova se prăbușește și cel mai tare suferă cetățenii, nu politicienii”, a declarat Matei Dobrovie.

În opinia legislatorului român, majoritatea parlamentară de la Chișinău este una „toxică”, care „pune interese personale și de grup mai presus decât dreptul la viață al cetățenilor”, iar faptul că socialiștii au contestat acum și decretul prin care președinta Maia Sandu a desemnat-o pentru prima dată pe Natalia Gavrilița la funcția de premier arată disperarea lor.

„Tovarășii pro-ruși nu sunt siguri că decizia Curții Constituționale nu va fi de constatare a îndeplinirii condițiilor de dizolvare a Parlamentului. Ca urmare, s-au decis să conteste în mod absurd și prima desemnare de candidat pentru funcția de premier, care a fost respinsă deja prin (ne)vot de Parlament, cu zero voturi pentru. De asemenea, vor să oprească cu orice preț a doua respingere, care ar deschide drumul către dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate”, a mai spus Matei Dobrovie.

Criza din Rep.Moldova se adâncește: Binomul Dodon-Șor contraatacă De la agonie la extaz și înapoi. Coaliția... Publicată de Matei Adrian Dobrovie pe Joi, 25 martie 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: