Peste 6 mii de moldoveni au ieșit, în ultimele 24 de ore, din țară. 57 de persoane, documentate pentru încălcarea restricțiilor pandemice

La frontieră au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 12.205 de traversări. Cele mai multe au fost făcute de către moldoveni pe sensul de ieșire din țară.

Foto:

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, 5.452 de cetățeni au revenit în R. Moldova, iar 6.753 de persoane au plecat din țară. 

Din numărul celor reveniți în țară, 3.326 de cetățeni au traversat frontiera moldo-română, 1.302 au fost treceri la frontieră cu Ucraina și 824 de treceri aeriene.

Totodată, o persoană a încălcat regimul zonei de frontieră;  cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; două încălcări ale regulilor de transportare a bunurilor; 57 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Toate cele 12.205 persoane ce s-au prezentat la punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului, iar 890 au completat fișele epidimiologice individuale. 

De asemnea, ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 188 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii Covid-19.


Pub