(video) Igor Grosu infirmă declarațiile lui Slusari: Pe fundalul evenimentelor, unii colegi au și imaginația inflamată. Ce spune despre poziția PAS privind învestirea Guvernului

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, nu a comentat declarațiile deputatului Platformei DA, Alexandr Slusari, privind poziția PAS la învestire propriului Guvern. Ce ține de evenimentele de astăzi din Parlament, Grosu a calificat-o drept o nouă „o confirmare că acest Parlamentul nu se gândește nici la țară, nici la oameni”.

Foto:

„Azi am avut încă o confirmare că acest Parlamentul nu se gândește nici la țară, nici la oameni, ultimele zile nu au fost deloc ușoare pentru mine, deși nu cred în bunele intenții ale acestui Parlament și știu că anticipatele sunt unica soluție de a curăța Parlamentul, însă fiind conștient de situație eram gata să ne asumam responsabilitatea. Astăzi am primit dovada că majoritatea acestui Parlament nu se gândesc la binele oamenilor. Au avut propriul Guvern și majoritate. Și-au dat jos propriul Guvern, apoi au început să boicoteze orice încercare de a amâna anticipatele, iar când a apărut posibilitatea unui guvern responsabil au pus coada între picioare și au fugit. 

Ce am văzut azi este o altă dovadă că acest Parlament nu poate gestiona crizele prin care trece RM, nu poate asigura o majoritate reală care să susțină un Guvern, nu poate veni cu un ajutor pentru economie și nu poate lupta cu corupția și hoții. Poziția PAS rămâne aceeași - este nevoie de mobilizat toate e eforturile și de organizat anticipate.

Pe fundalul evenimentelor de astăzi unii colegi au și imaginația inflamată și fondalul este probabil nervos, de aceea nu am să comentez. Ce ține de PAS și dacă urmau să voteze sau nu, ieri s-a discutat, păreri au fost diferite, alții aveau opțiune, alții se mai gândeau”, a declarat Grosu.

Deputații PSRM și Șor au părăsit sala de ședință a Parlamentului, înainte de a a fi examinat programul de guvernare a lui Igor Grosu, candidat desemnat de Maia Sandu la funcția de premier. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că subiectul este epuizat și a anunțat o pauză.


Pub