Deputații PSRM și Pentru Moldova și-au reiterat susținerea pentru candidatura lui Golovatiuc: „Anunțăm despre dezacordul privind dizolvarea Parlamentului”

Deputații PSRM și Șor și-au reiterat susținerea pentru candidatura lui Vladimir Golovatiuc, la șefia Guvernului. Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a citit în plen o nouă declarație a majorității parlamentare formată din 53 de deputați.

Foto:

„Majoritatea parlamentară, absolut formalizată, anunțată prin declarația privind constituirea majorității parlamentare în vederea susținerii candidaturii pentru funcția de premier din 18 martie 2021 în componență nominală a 53 de deputațiîn Parlament, reiterează suportul pentru candidatul înaintat la funcția de premier - domnul Vladimir Golovatiuc.

Totodată, anunțăm despre dezacordul privind dizolvarea Parlamentului și exprimăm disponibilitatea consultărilor în vederea depășirii blocajului constituțional. În cazul în care candidatul majorității va fi în imposibilitate de a deține respectivul statut, în caz de renunțare și/sau alte situații de forță majoră, majoritatea parlamentară va identifica și va înainta în regim prioritar, imediat un alt candidat pentru funcția de premier. Finalmente, invităm actorii politici la dialog constructiv în vederea aprobării unor decizii care au suport constituțional”, a adăugat Furculiță.

Deputații PSRM și Șor au părăsit sala de ședință a Parlamentului, înainte de a a fi examinat programul de guvernare a lui Igor Grosu, candidat desemnat de Maia Sandu la funcția de premier. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că subiectul este epuizat și a anunțat o pauză.


Pub