Irina Vlah, întrevedere cu Daniel Ioniță: „Experiența colegilor din România e valoroasă și ne poate ajuta să progresăm mult mai rapid”

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire cu Daniel Ioniță, Ambasadroul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova. În debutul discuției a fost discutată evoluția situației epidemiologice și presiunea pe procesele economice produsă de aplicarea restricțiilor sanitare. 

Foto: Facebook: Irina Vlah

Evoluția epidemiei în Moldova și în general în Europa este una complicată și autoritățile trebuie să se concentreze pe realizarea unei campanii masive de imunizare. Irina Vlah l-a informat pe dl Ioniță despre mersul lucrărilor de construcție a blocului nou pentru liceul Mihai Eminescu din orașul Comrat, finanțate în proporție de 75% de Guvernul României și 25% de Guvernul Moldovei.

Guvernatorul Autonomiei a rugat Excelența Sa să ofere suport în organizarea vizitei în România a delegației Comitetului executiv.

„Industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT ale Găgăuziei sunt prioritățile noastre. România a reușit un progres extraordinar în dezvoltarea industriei automotivelor și a sectorului IT și azi este unul din lideri în aceste domenii. Unele orașe din România au experiență valoroasă în realizarea proiectelor  de dezvoltare susținute financiar de Uniunea Europeană, precum e municipiul Turda. Experiența colegilor din România are o valoare mare și ne poate ajuta să progresăm mult mai rapid”, a spus Irina Vlah.


Pub