16:20:04 16.04.2024
Stiri

Slusari, CRITICI DURE la adresa lui Grosu, PSRM şi PAS: „Cele mai importante forțe politice își asumă responsabilitatea pentru dezastru, ce urmează să se întâmple și pentru rating politic pe SICRIE?” ​

Actualitate 25.03.2021 08:22 Vizualizări1797 Autor: Ziarul National
Slusari, CRITICI DURE la adresa lui Grosu, PSRM şi PAS: „Cele mai importante forțe politice își asumă responsabilitatea pentru dezastru, ce urmează să se întâmple și pentru rating politic pe SICRIE?” ​


Vicepreşedintele Platformei „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Alexandru Slusari, consideră că Partidul Socialiștilor (PSRM) şi Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru „haosul politic” din R. Moldova. Mai mult, fruntaşul PPDA l-a admonestat şi pe premierul desemnat, Igor Grosu, care nu ar şti nici măcar dacă fracţiunea PAS va vota pentru cabinetul său.

„Antirecord de cazuri de infectări și decese! Trei luni de haos politic fără guvern și cu pshihoza anticipatelor nu a trecut degeaba. Dar și în ajunul catastrofei, cu câteva ore înainte de ședința Parlamentului, Igor Grosu nu cunoaște dacă PAS votează propriul guvern, iar Dodon din nou îi trimite pe ortacii săi la Curtea Constituțională, în speranța disperată să aibă propriul candidat. Vreau să întreb cele mai importante forțe politice: își asumă responsabilitatea pentru dezastru, ce urmează să se întâmple în țară și pentru rating politic pe sicrie?”, a întrebat Slusari într-o postare pe Facebook.

În aceste condiţii, vicepreşedintele Parlamentului spune că formaţiunea lui Andrei Năstase nu a luat o decizie în privința votării sau nevotării Guvernului Grosu.

„Incertitudinea aceasta nu ne permite să luăm o decizie, întrucât sunt răspunsuri evazive, neclaritate din partea colegilor de la PAS, nedorința să-și asume responsabilitatea. Cum poți să votezi un guvern, când nu există claritate în interiorul acestei echipe? Aici e cea mai mare problemă. Noi azi ne-am adresat către ei, le-am zis că ne pun într-o situație complicată. Parcă s-a pornit totul pe bune, că vrem să guvernăm, că vrem să facem și când am ajuns pe ultimii 50 de metri, apare o incertitudine periculoasă și păguboasă pentru țară”, a precizat Slusari, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Acesta a mai adăugat că nimeni din PAS nu a discutat cu Platforma „DA” despre participarea cu resurse umane în cadrul echipei guvernamentale.

„Colegii de la PAS au ales să-și asume în totalitate actul guvernării și pe ultimii 50 de metri nu ştim dacă o să și-l asume”, a conchis parlamentarul.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md