14:13:35 18.04.2024
Stiri

Fracțiunea PSRM nu va participa la VOTAREA Guvernului Grosu: „Nu vom vota un candidat FAKE. Mulți ne-au sugerat să-l votăm ca să ne batem joc de el și de Maia Sandu” ”

Actualitate 25.03.2021 09:36 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
Fracțiunea PSRM nu va participa la VOTAREA Guvernului Grosu: „Nu vom vota un candidat FAKE. Mulți ne-au sugerat să-l votăm ca să ne batem joc de el și de Maia Sandu” ”


Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) nu va vota astăzi pentru candidatul desemnat de Maia Sandu, deoarece Igor Grosu ar fi „un candidat fake” (fals - n.r.). Anunțul a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, în această dimineață.

„Socialiștii nu vor vota pentru candidatul Igor Grosu, pentru că PSRM și majoritatea parlamentară are deja înaintat un candidat real și competent, Vladimir Golovatiuc, nu unul fake, ca cel al Maiei Sandu. Domnul Golovatiuc este candidatul care întrunește toate condițiile politice și constituționale pentru a fi votat, el nu va putea fi dat la o parte prin șantaj, nici intern și nici extern. Deci, Golovatiuc este un candidat veritabil, gata să își asume împreună cu guvernul său toată răspunderea pentru a scoate țara din criză. Igor Grosu este un candidat fake, așa cum a fost și „candidatul zero” Gavrilița. Amândoi sunt oameni folosiți cu cinism de președintele țării în experimentele sale politice. Maia Sandu a spus clar: vrea alegeri anticipate în pandemie. Deci, care este rostul să-l votăm pe Grosu, dacă el va demisiona în scurt timp sub diferite pretexte ca să se ajungă mai rapid la anticipate? Candidații de azi nu vor să fie votați - nici ei, nici șefa lor, iar dacă accidental vor fi votați, nu vor face nimic pentru oameni, vor căuta în continuare soluții să declanșeze anticipatele cât mai rapid, în loc să rezolve criza prin care trece țara”, a precizat Dodon.

De asemenea, socialistul a menționat că echipa lui Grosu vrea să instituie starea de urgență, așa cum a făcut Guvernul Chicu în primăvara anului trecut, iar acest lucru „va distruge” economia.

„Nu putem vota această echipă care a anunțat că arde de nerăbdare să ajungă la Guvern și să decidă închiderea forțată a oamenilor în case și blocarea economiei. În capul lor este doar lockdown, nimic mai mult. Dacă șefa le-a spus că trebuie lockdown, ei ascultă orbește, vor închide țara, se vor închide și ei în Guvern și vor aștepta să treacă criza singură, pregătindu-se de anticipate. Mulți ne-au sugerat să-l votăm ca să ne batem joc de el și de Maia Sandu, să le întoarcem farsa, apoi să-l demitem peste o lună-două pentru incompetență, să ne facem un mare avantaj politic din asta, prin faptul că oamenii văd cât de incompetentă este echipa din partidul președintelui. De aceea, anunț că PSRM nu va vota candidatul fake al Maiei Sandu”, a explicat Dodon.

Potrivit socialistului, ceea ce urmează să se desfășoare azi în Parlament ar fi „o nouă simulare, o nouă încercare de a fenta Constituția”.

„O rușine totală și o lipsă de responsabilitate un astfel de comportament, să te duci la consultări cu partidele cu rugămintea să obții zero voturi. Cum să votăm un astfel de farsor cinic?! PSRM nu poate accepta nici măcar să fie prezent în sală în timpul unor astfel de farse. Suntem gata să votăm candidatul propus în mod constituțional de majoritatea parlamentară formată, domnul Golovatiuc, să agreăm împreună cu celelalte partide o echipă guvernamentală și un program care să scoată țara din criză și să aibă grijă de cetățeni. În același timp, suntem gata să participăm la stabilirea datei alegerilor anticipate imediat ce țara va fi stabilizată și cetățenii se vor afla în siguranță.

Propunem în acest sens ca după învestirea Guvernului Golovatiuc, partidele parlamentare să semneze un acord oficial privind data desfășurării alegerilor anticipate, astfel încât să fie înlăturate orice speculații și piedici în calea organizării lor. Dar, repet, alegerile anticipate sunt admisibile doar pe măsură ce criza pandemică și economică va fi substanțial diminuată.

Facem apel la toate partidele parlamentare să înceteze orice fel de jocuri politice, să lase interesele de partid la o parte și să vină la dialog cu cei care dețin majoritatea mandatelor. Cu o abordare matură și constructivă, în două-trei zile am putea avea un guvern de tranziție învestit, pe care să-l sprijinim cu toții să scoată țara din criză. PSRM este gata să participe cu toate resursele sale politice și umane la acest obiectiv – de numire a unui Guvern Anticriză, în frunte cu Vladimir Golovatiuc.

În același timp, vreau sa anunț și îi asigur și pe oponenții politici că PSRM este pregătit pentru toate scenariile, încercăm să anticipăm evenimentele și să venim la timp cu soluții cât mai constructive, orientate spre sprijinirea cetățenilor în acest momente foarte dificile”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md