09:06:10 24.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRILE lui Slusari: „Igor Grosu s-a apropiat de mine cu cinci minute înainte de ședința Parlamentului și mi-a spus că PAS nu votează pentru propriul guvern. Avem suspiciuni rezonabile că a exista o înțelegere PSRM-PAS”

Actualitate 25.03.2021 11:49 Vizualizări2242 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRILE lui Slusari: „Igor Grosu s-a apropiat de mine cu cinci minute înainte de ședința Parlamentului și mi-a spus că PAS nu votează pentru propriul guvern. Avem suspiciuni rezonabile că a exista o înțelegere PSRM-PAS”


Vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, îi acuză pe foștii parteneri de la Partidul Acțiune și Solidaritată (PAS) că ar fi avut o înțelegere cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în privința evenimentelor de astăzi din Parlament.

„Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, s-a apropiat de mine cu cinci minute înainte de începerea ședinței în care urma să fie învestit guvernul său și mi-a spus că PAS nu va vota. În același timp, PSRM și Platforma „Pentru Moldova” declarau în sala de presă că nu vor vota pentru Guvernul Grosu. Avem suspiciuni rezonabile că a fost o înțelegere între PAS și socialiști. Deci, PSRM și deputații lui Șor au ieșit din sală, iar PAS spune că nu votează propriul guvern. Cum să înțelegem asta? Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost circ. Doream să spun un circ ieftin, dar nu este deloc ieftin, dacă ținem cont că va rămâne să administreze lucrurile acest guvern incompetent în frunte cu Ciocoi”, a spus Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

Sursa citată i-a acuzat pe cei de la PAS de furt intelectual, dar și de iresponsabilitate. „Noi ne-am asumat guvernarea și am prezintat o foaie de parcurs cum ajungem la anticipate. Cei de la PAS nici nu au vrut să audă și tot repetau – anticipate, anticipate. Au trecut trei luni, iar acum avem o explozie de cazuri noi de COVID-19. Deci, am propus o formula transparentă în care să ajungem la anticipate, dar cei de la PAS ne tot spuneau că nu poate exista încredere în socialiști. Nu a fost bună, dar a fost furată de PPDA. Bine, dacă ați furat ideea, atunci asumați-vă guvernarea. Noi nu putem accepta jocurile obscure”, a adăugat Slusari.

Deputatul a dezvăluit și ce urmează să se întâmple.

„Urmează ca circul să fie mutat la Curtea Constituțională. Socialiștii știu că nu au șanse, dar vor încerca. Asta va dura cel puțin o lună. De asemenea, urmează să continue show-ul între majoritatea Șor-Dodon cu președintele Maia Sandu. Se va întâmla asta în luna aprilie, când există riscul să nu mai poată fi plătite pensiile și salariile. Guvernul interimar s-a împrumutat de la bănci cu 6 miliarde de lei. În continuare, băncile vor acorda aceste împrumuturi cu o dobândă mai mare. Maia Sandu va acuza de incompetență Guvernul Ciocoi, care este al lui Dodon, iar Dodon va spune că Maia Sandu se face vinovată de situația creată. Astfel, alegerile anticipate se amână, iar situația devine din ce în ce mai tristă”, a conchis Slusari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md