09:43:29 25.04.2024
Stiri

Socialiștii anunță o NOUĂ majoritate parlamentară: Se declară ÎMPOTRIVA dizolvării Parlamentului și anunță că este gata să propună un ALT candidat la funcția de premier

Actualitate 25.03.2021 12:08 Vizualizări4454 Autor: Ziarul National
Socialiștii anunță o NOUĂ majoritate parlamentară: Se declară ÎMPOTRIVA dizolvării Parlamentului și anunță că este gata să propună un ALT candidat la funcția de premier


Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a anunțat astăzi încă o majoritate parlamentară care se declară împotriva dizolvării Parlamentului după eșuarea învestirii Guvernului Grosu și este gata să propună un alt candidat la funcția de premier.

Liderul socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, revenit la ședință după ce socialiștii, deputații Partidului ȘOR și transfugii democrați au refuzat să fie prezenți la prezentarea programului de activitate a Guvernului Grosu, ceea ce a dus la eșuarea tentativei de a învesti Executivul din lipsă de cvorum, a citit din nou lista legislatorilor care formează majoritatea parlamentară.

În listă au fost trecuți aceiași 53 de deputați ai PSRM, ai Partidului ȘOR și transfugii democrați din platforma „Pentru Moldova”. După ce au ascultat declarația citită de Furculiță, deputații din majoritatea parlamentară au părăsit din nou ședința Parlamentului, care a fost închisă de către spicherul Zinaida Greceanîi.

Majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR și-a reiterat sprijinul pentru candidatul Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru și a anunțat că este pregătită pentru noi consultări cu președinta Maia Sandu privind „depășirea crizei constituționale”, exprimându-și dezacordul privind dizolvarea Parlamentului.

Potrivit lui Furculiță, în cazul în care candidatul propus nu va reuși să obțină funcția de prim-ministru, majoritatea este gata să desemneze un alt candidat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md