15:26:08 16.04.2024
Stiri

DOC // Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” GARANTEAZĂ pentru Ulanov și Jardan și cer eliberarea parlamentarilor din arest preventiv

Actualitate 25.03.2021 12:26 Vizualizări1731 Autor: Ziarul National
DOC // Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” GARANTEAZĂ pentru Ulanov și Jardan și cer eliberarea parlamentarilor din arest preventiv


Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” cer instanței de judecată să dispună cercetarea în stare de libertate a colegilor lor Denis Ulanov și Petru Jardan.

Parlamentarii au semnat două angajamente publice, prin care garantează că cei doi deputați, pe care procurorii i-au reținut și cer arestarea lor, nu se vor eschiva de răspundere, vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi nevoie.

În declarațiile semnate de deputați se menționează că cele două persoane bănuite au statut de deputat și sunt membri ai unor comisii parlamentare, iar prezența lor la lucrările Legislativului este extrem de necesară în această perioadă de criză profundă, în care se află R Moldova.

Semnatarii angajamentului public mai afirmă că atât Denis Ulanov, cât și Petru Jardan se bucură de o „reputație profesională ireproșabilă” în mediul avocaților.

Amintim că Petru Jardan și Denis Ulanov au fost reținuți luni, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară, la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. După expirarea celor 72 de ore, anchetatorii cer plasarea lor în arest pentru 30 de zile, iar ședința de judecată are loc astăzi. Avocații acestora au calificat aceste acțiuni ca un abuz din partea procurorilor, comis la comanda unor grupuri de interese. Potrivit lor, dosarele celor doi deputați sunt politice, iar faptele care li se incriminează se bazează pe falsuri.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md