01:30:20 24.04.2024
Stiri

Un deputat vrea să se lase de politică și să EMIGREZE în urma evenimentelor de astăzi: „Nimeni nu a dat răspuns la principala întrebare: CE URMEAZĂ? Parlamentul poate fi dizolvat, dar alegeri anticipate nu pot fi organizate”

Actualitate 25.03.2021 14:32 Vizualizări3043 Autor: Ziarul National
Un deputat vrea să se lase de politică și să EMIGREZE în urma evenimentelor de astăzi: „Nimeni nu a dat răspuns la principala întrebare: CE URMEAZĂ? Parlamentul poate fi dizolvat, dar alegeri anticipate nu pot fi organizate”


Evenimentele de astăzi din Parlament, soldate cu eșuarea învestirii unul guvern care să administreze cât mai eficient criza pandemică și cea economică, l-au determinat pe deputatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, să se gândească serios să abandoneze politica și să emigreze pentru totdeauna din R. Moldova.

Potrivit lui Plîngău, în urma evenimentelor de astăzi situația se complică și mai mult, iar alegerile anticipate sunt tot mai departe.

„Știu că ziua de azi e plină de emoții, totuși nimeni nu a dat niciun răspuns la principala întrebare: Ce urmează? Maia Sandu trebuie să purceadă la procedura de dizolvare a Parlamentului, ar fi bine chiar mâine. Asta înseamnă declanșarea anticipatelor? Sigur că nu. Pentru a declanșa anticiapte, Parlamentul trebuie să voteze rectificarea bugetului pentru a aloca bani pentru alegeri. Din start, dezmint teoriiile naive, potrivit cărora CEC se va împrumuta de la bănci cu 120 de milioane sau că o să vină cineva și o să ne dea bani pentru alegeri. Cu asemenea teorii abordate serios de anumiți demnitari, tot mai mult mă conving că R. Moldova e stat doar pe hârtie”, a scris Plîngău într-o postare pe Facebook.

În opinia lui, Parlamentul nu va recurge la rectificarea bugetului și, chiar dacă se vor găsi 51 de deputați care să voteze, e suficient să se găsească un singur deputat care să conteste la Curtea Constituțională și toată procedura va eșua.

„Am intrat într-un blocaj constituțional prin care Parlamentul poate fi dizolvat, dar alegeri anticipate nu pot fi organizate. Forțele politice care au participat în circul de azi vor veni cu legi neconstituționale de a întări Guvernul Ciocoi și a guverna cu un guvern expirat și un parlament dizolvat. Cât va continua acest absurd? Bună întrebare. Vom asista la o polarizare și un război regizat pe o perioadă nedeterminată, asta în cazul în care Curtea Constituțională nu-i va trimite pe toți printr-o nouă hotărâre să se mai consulte și să înceapă de la început.

Cum spune un coleg, măcar acum e clar că nu e clar nimic. În asemenea momente, mă gândesc serios să emigrez după expirarea mandatului și să blochez toate știrile despre politica iresponsabilă din R. Moldova”, a conchis Plîngău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md